30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Zábava pro dospělé, Zábava pro děti, Umění a relax, Koncerty, Divadlo

Divadelní zóna Pegas Nonwovens 26/5

So 26.05 | 10:00, Divadelní zóna Pegas Nonwovens

10.00-24.00, Divadelní zóna Pegas Nonwovens, Park Komenského

Série divadelních a hudebních představení. Zónu jsme připravili ve spolupráci se ZUŠ zřizovanými Zlínským krajem pod hlavičkou sdružení ZUŠKA?ZUŠKA!

Program:

Velká stage:
10.00-10.30 - Filmové melodie - Dechový orchestr, ZUŠ Uherské Hradiště
11.00-11.20 - Pohádky Františka Hrubína - divadlo, ZUŠ Zlín- Malenovice
12.00-12.30 - Kde vezmu panenku na hraní? - ZUŠ Uherské Hradiště
13.10-13.40 - V opuštěném domě - divadlo, ZUŠ Uherské Hradiště
14.30-14.50 - Filmové melodie - dechový orchestr, ZUŠ Uherské Hradiště
15.50-16.40 - Pohádky z pařezové chaloupky, Scéna Zlín
17.00-17.30 - O Sněhurce a Zlé královně - Velkolepé taneční představení ZUŠ Zlín - Malenovice
18.00-18.30 - Z?Z! band, ZUŠ Zlín
19.00-21.00 - Nové TV - večerní divadelní představení, AD HOC

Malá stage:
10.40-10.50 - Pantomima, ZUŠ Uherské Hradiště
12.40-12.55 - Pipi dlouhá Punčocha - taneční vystoupení, ZUŠ Uherské Hradiště
13.50-14.20 - Had - divadlo, ZUŠ Uherské Hradiště
15.00-15.15 - O drakovi - divadlo, ZUŠ Uherské Hradiště
15.30-15.40 - Pantomima
17.35-17.55 - Helenko, pojď se učesat - divadlo, ZUŠ Uherské Hradiště

Koma modul:
10.00-19.00 - Výtvarné dílny, ZUŠ Uherské Hradiště

Biograf - Retro zóna:

Po celou dobu festivalu ochutnávejte retro zákusky v RETRO kavárně. V historickém fotoateliéru si pořiďte památeční fotografii v dobových kostýmech. Zajímavé poznatky získáte z filmových přednášek o počátcích filmu okořeněných humorem, řadou příkladů a zapojením publika do děje. Následuje Biograf s promítáním němých filmů za podmanivého klavírního doprovodu. Večerní kabaret se každý večer představí v odlišném retro duchu, těšte se na rock´n´roll, jazz, swing, cimbálovku a další. Bude i portrétování.

Luhačovický okrášlovací spolek Calma

Okrašlovací program

Luhačovický okrašlovací spolek Calma navazuje na činnost Spolku pro okrašlování a pořádání zábav, založeného v Luhačovicích již v roce 1884. Svůj název odvozuje novodobý spolek od osobnosti pěvkyně, spisovatelky a básnířky Marie Calmy Veselé, která působila v Luhačovicích v době největší slávy lázní na počátku 20. století. Náplní činnosti spolku je organizace kulturních projektů, vydavatelská činnost a vytváření šatníku replik historických kostýmů z přelomu 19. a 20. století. Členové spolku prezentují historickou módu formou kulturně-vzdělávacích programů, přehlídek a průvodů. Vedoucí spolku je Gábina Gergelová.
Nejvýznamnější akcí v Luhačovicích, na jejíž přípravě a realizaci se spolek podílí, je každoroční Otevírání pramenů. Kromě slavnosti Otevírání pramenů se spolek zapojuje do mnoha dalších kulturních akcí, pořádá např. Kloboukový den s oslavou narozenin Marie Calmy Veselé, Rozmarné loučení s létem či Piknik v bílém, kostýmované zájezdy s poznáváním kulturních a historických památek a další podobné aktivity. Spolek je iniciátorem vzniku uměleckých děl ve veřejném prostoru a je taktéž zakladatelem každoroční akce Slavnost ptačích budek v Luhačovicích, vydavatelem publikací a Okrašlovacích novin. V roce 2014 udělil prezident Památkové komory České republiky Luhačovickému okrašlovacímu spolku Calma za „Historizující kulturní akce a otevírání pramenů“ diplom za 1. místo v celostátní soutěži Má vlast v srdci Evropy, kterou vyhlašuje Památková komora české republiky.

Crazy Flappers

Před pěti lety vznikla taneční složka okrašlovacího spolku Calma, která se zaměřuje na prezentaci swingových tanců, zejména charlestonu. Crazy Flappers doplňují historické módní přehlídky krátkými tanečními vsuvkami ve stylu dvacátých a třicátých let 20. století, vytváří však také samostatné taneční programy, s nimiž se účastní nejrůznějších kulturních a společenských událostí, zejména plesů a koncertů swingových kapel. Vedoucí taneční složky a choreografkou je Jarmila Durďová.

Od monarchie k republice

K stoletému výročí Československé republiky připravil Luhačovický okrašlovací spolek Calma řadu tematických programů, výstav, kulturních projektů a komentovaných historických módních přehlídek. Historické a kulturní události demonstruje prostřednictvím proměn dámské i pánské módy po první světové válce. Formou tanečních vstupů a krátkých komentovaných přehlídek sportovní módy, spodního prádla, plaveckých úborů i vycházkových a společenských modelů zprostředkovává spolek prvorepublikovou atmosféru v rámci filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně a doplňuje historické téma festivalového areálu.


RETRO- retro kavárna v altánu parku Komenského s nabídkou kávy, ledových čajů, koktejlů a sladkých „retro“ zákusků.

20.30-21.15 - Biograf - biograf pokračuje v konceptu loňského Filmového piana, kdy se budou každý večer od 20.30 v parku Komenského promítat němé filmy za klavírního doprovodu Michala Vilíma. Při příležitosti 100. výročí založení Československé republiky a 120. let natočení prvních československých filmů Janem Kříženeckým bude mít promítání i okolní doprovodný program nádech první republiky - němé komedie z prvních dvou desetiletí 20. století (Byl první máj, Noční děs, Zlaté srdéčko, Roztržené foto a další).

21.30-23.30 - Večerní kabaret - The Jazz Train a Crazy Flappers (Malá stage)
Před pěti lety vznikla taneční složka okrašlovacího spolku Calma, která se zaměřuje na prezentaci swingových tanců, zejména charlestonu. Crazy Flappers doplňují historické módní přehlídky krátkými tanečními vsuvkami ve stylu dvacátých a třicátých let 20. století, vytváří však také samostatné taneční programy, s nimiž se účastní nejrůznějších kulturních a společenských událostí, zejména plesů a koncertů swingových kapel. Vedoucí taneční složky a choreografkou je Jarmila Durďová.


Respekt (25/5-29/5)
Chill-out zóna s fotobudkou a čtecí koutek s posezením pro malé i velké návštěvníky. Představení časopisů a ukázky nejen novinářská práce zábavnou formou.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.