30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Umění a relax, Zábava pro dospělé, Zábava pro děti, Sport

SPECIÁLNÍ PROLÍNÁNÍ - propojení světa handicapovaných sportovců s našimi vlastními zdravými limity 28/5

Po 28.05 | 10:00, Zámecká zóna

10.00-18.00, Zámecká zóna, prostranství před Kafé ZÁMEK
(27/5-28/5/2018)

Interaktivní prezentace Českého hnutí speciálních olympiád na 58. ZFF. Slavnostní zahájení se uskuteční v neděli 27. května od 10.30 hodin za účasti patronky Českého hnutí speciálních olympiád europoslankyně Martiny Dlabajové, čestného předsedy Vlastimila Harapese, zástupců Zlín Film Festivalu a dalších hostů.

Program:

Vyzkoušej si!
Vyzkoušej si své sportovní dovednosti v kůži člověka s mentálním postižením. Speciální pomůcky, rozostřovací brýle, chodítka, závaží a další prostředky ti odhalí limity světa sportovců s handicapem.

Ping-pong s mistry!
Po celou dobu bude připraven tým stolního tenisu s olympioniky ze zlínské Naděje, se kterými si můžeš změřit své síly. K dispozici bude také trenérská skupina, která bude poskytovat herní rady.

Zdravý atlet!
Změř si svoji fyzickou kondici a porovnej ji v rámci projektu FunFitnes, který zpracovávají studenti Masarykovy univerzity v Brně (Sedy-lehy, síla dolních končetin, síla paže, flexibilita ramen a páteře, rovnováha, BMI).

Pápá hrátky!
V pondělí dopoledne bude pro nejmenší připraven program pod vedením odborné lektorky, která představí dětem svět handicapovaných formou hry a tance.

Cílem speciálních olympiád je umožnit co největšímu počtu lidí s mentálním postižením pravidelně sportovat a účastnit se sportovních soutěží bez ohledu na absolutní výkonnost.
Připravena je spousta dalších zábavných aktivit a soutěží pro děti i dospělé.

Akce probíhá pod záštitou poslankyně Evropského parlamentu Martiny Dlabajové

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.