30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Děti bez hranic¿

Kulatý stůl s názvem „Na stejné vlně – jak ven ze současné krize pedopsychiatrie?“

Po 05.06 | 14:00, Kongresové centrum

14.00-17.00, Kongresové centrum, Malý sál

Psychickými obtížemi jsou často ohroženy děti, které nevyrůstají v bezpečném a stabilním prostředí. V posledních letech je ale stále více zřejmé, že duševní obtíže mohou potkat kohokoliv z nás, dospělé i děti, a to i ty z plně funkčních rodin. Podstatné je řešit psychické problémy v rodinách co nejdříve, než se prohloubí a způsobí nevratné škody. V současnosti je ale viditelnou bariérou nedostupnost adekvátní odborné péče obzvlášť pro děti a mladistvé. Kulatý stůl s názvem „Na stejné vlně – jak ven ze současné krize pedopsychiatrie?“ představí formou panelové diskuze odborníků možnosti řešení situace v oboru pedopsychiatrie v ČR.
Jaké jsou možnosti posílení prevence a včasné pomoci dětem a rodinám v zátěžových situacích? Jaká jsou reálná východiska ze současné situace? Je důležitá osvěta – a jakou formou? A jakou úlohu může sehrát multidisciplinární přístup zainteresovaných odborníků?
Vystupující:
· Mgr. Marek Mikláš, MBA, ředitel Poradenského a krizového centra, p. o. (moderátor)
· Dita Loudilová, ředitelka Nadačního fondu Kapka Naděje
· MUDr. Jan Uhlíř, vedoucí lékař dětské a dorostové psychiatrie, Fakultní nemocnice Ostrava
· PaedDr. Hana Pašteková Rupertová, klinická psycholožka, Centrum duševního zdraví Kroměříž
· Mgr. et. Mgr. Alena Butulová, vedoucí Střediska výchovné péče DOMEK Zlín

Organizátory akce jsou:
Poradenské a krizové centrum, p.o. , jehož posláním je pomáhat lidem v náročných životních situacích po celém Zlínském kraji.
www.pkcentrum.cz

Nadační fond Kapka Naděje, jehož hlavními oblastmi zájmu jsou hematologie, onkologie a dětská psychiatrie. Jeho podpora míří od novorozeneckých, přes pediatrická a onkologická oddělení až po paliativní péči.
www.kapkanadeje.cz

Společně se věnují osvětě a edukaci tématu duševního zdraví u dětí a celkové destigmatizaci tématu psychiatrické péče v ČR.