30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Umění a relax, Zábava pro děti

Slizký případ - slavnostní křest

Pá 01.06 | 16:00, Festivalový zámek

16.00-17.00, Zlínský zámek, 2. NP, místnost 222

V Českém lese se dějí nekalosti. Na místech činu zůstává podivný sliz. Vede tato stopa k pachateli? Nejsou lesní bytosti v nebezpečí? Vyšetřování se ujímá světoznámý detektiv, tučňák Herkul. Podaří se mu za pomoci skřítků Skřipky a Bludníčka objasnit tajemný případ a zachránit kouzelný les?

Účastníci slavnostního setkání určitě nepřijdou zkrátka! Za účasti kreativních producentů projektu Petra Babince a Libora Nemeškala ze studia Kouzelná animace a množství spolutvůrců i hostů oslaví nejen zlínský křest dětské knihy Slizký případ, ale také jako vůbec první uslyší i její audioverzi. Český les budou moci zakusit také prostřednictvím nové mobilní aplikace Slimy Case Game.

Hlavní partneři projektu:
Kouzelná animace, Verzone, Univezita Tomáše Bati ve Zlíně – Fakulta multimediálních komunikací

Kniha
Detektivní kniha pro děti autorky a scenáristky Jany Janíkové vznikla ve spolupráci pražského nakladatelství Verzone se zlínským studiem Kouzelná animace. Poutavý příběh doprovází osobité ilustrace animátorky Elišky Chytkové v originálním zpracování grafičky Johany Kratochvílové.

Audiokniha
Audioknihu Slizký případ namluvil pod vedením režiséra Petra Babince herec a moderátor Pavel Vacek. Zvuková postprodukce i výsledný mastering proběhl pod taktovkou mistra zvuku Pavla Hrudy.

Mobilní aplikace
Mobilní aplikace Slimy Case Game je určena zejména předškolním dětem, u nichž vedle motorických dovedností rozvíjí i pozitivní vztah k přírodě a její ochraně. Za vývojem aplikace stojí studentka Digitálního designu Veronika Galovská ve spolupráci s Michalem Ščuglíkem. Na přípravě podkladů se podíleli animátoři Eliška Chytková, Kryštof Ulbert, Adéla Kovářová a Martin Kukal.


Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.