30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Zvláštní uvedení

My a Matterhorn, Matterhorn a my (2008) 12

Česká republika | 2008 | 57 min.

Po srpnu 1968 odešlo z Československa do Švýcarska přes 13 000 lidí. Švýcarská média věnovala příchodu budoucích spoluobčanů velkou pozornost. Vzhledem k hospodářské prosperitě hostitelské země a sympatiím veřejnosti zde našlo mnoho odborníků dobré uplatnění. Film akcentuje fakt, že mnozí příchozí ze zemí bývalého Československa byli pro švýcarskou společnost nesporným ziskem. Uplatnili v průmyslu, ve vědě či v umění… Kromě výpovědí bývalých čs. emigrantů - a dnes již Švýcarů - bylo použito též velké množství u nás dosud neznámých archivních materiálů švýcarské televize.

ZeměČeská republika
Rok2008
Délka57 min
Věková skupina12
Režie Bernard Šafařík
Scénář Bernard Šafařík
Kamera Daniel Souček
Hudba Josef Spal
Střih Anna Johnson Ryndová
Kontakt bernardsafarik@gmail.com

Biografie

Bernard Šafařík (1948) Česko-švýcarský scenárista a režisér. V roce 1968 emigroval do Švýcarska, kde studoval na univerzitě v Basileji. Publikoval v německojazyčných médií. Pro TV natočil řadu snímků, seriálů i cyklů. Režíroval hrané filmy jako např. Psí dostihy (Hunderennen, 1983) či Chladný ráj (Das kalte Paradies, 1986).

Dokument, Imigranti

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.