30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Československá kinematografie: Filmy mého dětství

Neberte nám princeznu (1981) 10

Československo | 1981 | 55 min.

Katka bydlí s rodiči ve vile. Nic jí po materiální stránce neschází, pociťuje však nedostatek citové pozornosti ze strany rodičů. Jednou ráno odejde z domova v matčiných šatech a dostane se k zahradě, kde se nachází zámek, ve kterém je umístěný dětský domov. Unavená Katka si ustele v jednom z pokojů a usne. Nedlouho poté ji objeví děti, které ji díky šatům považují za princeznu, a schovají ji. Úkryt ale vzápětí objeví uklízečka. V tu chvíli dorazí i Katčina matka a naléhá, aby se její dcera vrátila domů. Děti ale svou „princeznu“ nedají a Katka nastoupí v domově jako vychovatelka.

ZeměČeskoslovensko
Rok1981
Délka55 min
Věková skupina10
Režie Martin Hoffmeister
Scénář Alta Vášová, Martin Hoffmeister
Kamera Rudolf Milič ml.
Hudba Dezider Ursiny
Střih Alois Fišárek
Kontakt RTVS

Biografie

Martin Hoffmeister (1947) Režisér, scenárista a fotograf. Absolvoval FAMU. Pracoval pro Armádní film, Krátký film Praha a TV. Působil v prostředí médií, typografii či v hotelnictví. Jako filmový tvůrce realizoval zejména TV filmy, pořady či seriály, jako např. Svadba bude (1983), Krokodíl (1983) či Každá Emma má lásku (1988).

Láska, Muzikál

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.