30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Dívčí snění (2017) 15

Faerské ostrovy, Dánsko | 2017 | 78 min.

Šestnáctiletá Ester žije bezpečný, ale jednotvárný život v malém ostrovním městě společně se svými silně nábožensky založenými a konzervativními rodiči. Jednoho dne potkává v nedělní škole Ragnu. Ragna se právě přestěhovala do stejného městečka společně s matkou alkoholičkou a osmiletým bratrem. Ester v Ragně vidí to, co hledala celý život. Zároveň netuší, že Ragna vidí totéž v Ester a zejména pak v jejím otci. Přitažlivost protikladů udělá z obou dívek nejlepší kamarádky. Dívky společně sní o tom, že se vymaní z nudného života na ostrově. Brzy si však uvědomí, že chtějí vlastně uniknout jen samy před sebou.

ZeměFaerské ostrovy, Dánsko
Rok2017
Délka78 min
Věková skupina15
JazykFaerština
TitulkyAnglické, české
Režie Sakaris Stórá
Scénář Marjun Syderbø Kjelnæs
Kamera Virginie Surdej
Hudba Povl Kristian
Střih Amalie Westerlin Tjellesen
Kontakt Adomeit Film

Biografie

Sakaris Fríði Stórá (1986) Scenárista a režisér z Faerských ostrovů. Filmové vzdělání získal v Norsku na školách nedaleko Kristiansadu a Lofot. Realizoval krátké filmy, např. Letní noc (Summarnátt, 2012) a Zimní ráno (Vetrarmorgun, 2013), nebo dokument Viva la Vendetta (2012). Jeho celovečerním debutem se stal film Sny u moře (Dreymar við havið, 2017). Režisér patří k popularizátorům faerského jazyka a kultury.

Přátelství, Dospívání, Debut

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.