30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Česká filmová a televizní tvorba

Nic jako dřív (2017) 14

Česká republika | 2017 | 92 min.

Diskotéky, špatně placené brigády, neomluvené hodiny či nechtěná těhotenství… Je jim 19 let a žijí vcelku obyčejné životy teenagerů v českém pohraničním maloměstě, kde navštěvují stejnou školu. Teo, Renata, Anička a Nikola pocházejí většinou z rozvrácených rodin a snaží se najít své místo ve společnosti. Jejich bezstarostnost pomalu střídá úzkost z blížícího se vykročení do světa dospělých. Samostatně čelí důležité životní výzvě, na jejímž konci už nic nebude jako dřív. A nejde přitom jen o maturitu. Kdo z nich nové zodpovědnosti obstojí, kdo z nich skutečně dospěje?

ZeměČeská republika
Rok2017
Délka92 min
Věková skupina14
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Lukáš Kokeš, Klára Tasovská
Scénář Lukáš Kokeš, Klára Tasovská
Kamera Lukáš Kokeš
Hudba dné
Střih Klára Tasovská
Kontakt Nutprodukce

Biografie

Lukáš Kokeš (1983) a Klára Tasovská (1980) Scenáristé a režiséři, absolventi dokumentaristiky na FAMU. Společně režírovali celovečerní dokumenty Pevnost (2012) a Nic jako dřív (2017), podíleli se také na kolektivním povídkovém snímku Gottland (2014). Kokeš dále mj. spolupracoval na TV cyklech Český žurnál (2013) a Česká fotka (2015).

Dokument, Mládí, Rodina, Různorodost, Empatie

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.