30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumentární film

Planeta Česko (2018) 6

Česká republika | 2018 | 81 min.

První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím zcela zblízka fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás. Seznámí s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Přináší vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů, některých z nich možná i neznámých – přitom divočina začíná hned za dveřmi našich domovů!

ZeměČeská republika
Rok2018
Délka81 min
Věková skupina6
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Marián Polák
Scénář Marián Polák, Jan Hošek, Marek Sklář
Kamera Marián Polák, Jiří Petr, Hugo Habrman
Hudba Kristian Koll
Střih Tomáš Doruška
Kontakt Radim Procházka

Biografie

Marián Polák (1977) Režisér, kameraman a producent. Specializuje se hlavně na přírodopisné a vědecko-populární dokumentární filmy. V rámci své spolupráce s TV natočil např. snímek Živý obraz lepšího světa (2006) či pořad Živé srdce Evropy (2007). Jeho poslední realizací je celovečerní dokument Planeta Česko (2017).

Dokument, Příroda, Zvířata, Životní prostředí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.