30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

Rock My Heart (2017) 13

Německo | 2017 | 110 min.

Jana je ve svých sedmnácti v půlce svého života, alespoň tak praví statistika o jejím vrozeném srdečním onemocnění. Každou vteřinu jí může srdce dotlouci. A to podle Jany prostě není fér. K velkému znepokojení svých rodičů jde dívka po hlavě do každého dobrodružství, které ji napadne. Setkání s plnokrevným hřebcem jí změní celý život. Ti dva jsou jako spřízněné duše, které se pro sebe narodili – obě trochu vzpurné a divoké. Hřebcův trenér Paul, který spojení mezi dívkou a koněm rozumí, přesvědčí Janu, aby na koni jela velkou akci. Nemá však tušení, že dívka je smrtelně nemocná a že trénink je pro ni extrémně nebezpečný. Pro ni je to však poprvé v životě, kdy se může na něco těšit a za něco bojovat. Podaří se jí i přes vážný zdravotní stav vše zvládnout?

ZeměNěmecko
Rok2017
Délka110 min
Věková skupina13
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, české
Režie Hanno Olderdissen
Scénář Clemente Fernandez-Gil
Kamera Sten Mende
Hudba Tobias Wagner
Střih Claudia Wolscht
Kontakt Wild Bunch Germany GmbH

Biografie

Hanno Olderdissen (1976) Německý scenárista a režisér. Studia režie na mezinárodní filmové škole v Kolíně nad Rýnem absolvoval krátkým snímkem Robin (2008). V celovečerním filmu se uvedl TV komedií Rodinné závazky (Familie verpflichtet, 2015), autorským dramatem pro mládež Rock My Heart (2017) a rodinným snímkem Wendy 2 – Věčné přátelství (Wendy 2 - Freundschaft für immer, 2017).

Náctiletí, Přátelství, Romance, Rodina, Správná rozhodnutí, Zvířata, Svoboda

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.