30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti

Rosie & Moussa (2018) 10

Belgie | 2018 | 90 min.

Rosie, jejíž otec odjel náhle „mimo město“, se s matkou stěhuje do nového bytu ve čtvrti Molenbeek. Zde si zvyká na nové bydlení, novou školu, má ale podezření, že jí matka neříká o otci celou pravdu. Spřátelí se se sousedem Moussou, který bydlí ve stejném domě. Jeho byt se však od dívčina bytu velmi liší. U Moussy se dveře netrhnou – pořád nějací bratranci, tety, strýcové, smích a trošku zmatek! Aby Rosie a Moussa unikli rámusu ve svých životech, nedbají varování správce domu a vystoupají až na střechu. Zde postupně sdílejí svá tajemství a rozhodnou se společně pátrat po dívčině zmizelém otci. Rosie chce svého otce najít a své rodiče přivést zpátky k sobě, aby mohli být opět rodina. Jak moc ale bude pravda odpovídat dobrodružnému vyprávění, které její fantazie vykouzlila?

ZeměBelgie
Rok2018
Délka90 min
Věková skupina10
JazykFrancouzština, Nizozemština
TitulkyAnglické, Simultánní překlad d
Režie Dorothée Van den Berghe
Scénář Michael De Cock
Kamera Jan Vancaillie
Hudba Christian Monheim
Střih Marie-Hélène Dozo
Kontakt Caviar

Biografie

Dorothée van den Berghe (1968) Belgická scenáristka a režisérka. Studovala sochařství a film na bruselské akademii Sint-Lucas. Po několika realizacích krátkých hraných, dokumentárních a TV snímků debutovala oceňovaným celovečerním dramatem Holčička (Meisje, 2002). Ve stejném žánru později režírovala poloautobiografické dílo Má princezna Karo (My Queen Karo, 2009). Její poslední realizací je rodinný film Rosie & Moussa (2018).

Přátelství, Rodina, Městský život, Různorodost

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.