30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Československá kinematografie: Ota Hofman 90

Kočičí princ (1978) 8

Československo, Německo | 1978 | 80 min.

Rodina správce zámku Krále míří na nové působiště. Tatínek, maminka, Radek, Terezka i kočka Líza. Fantazie obou dětí mění krajinu, kterou projíždějí, v pohádkovou zem, a když nákladní auto uvízne ve sněhové závěji, přijede kouzelný dědeček na saních a odveze je do zámku, kde se setkají s tajemným jezdcem na černém koni. Zjistí, že je to zámecký restaurátor Albert, který nemá rád kočky. Když se Líze narodí koťata, Albert je odveze ze zámku – děti je však zachrání. A Radek se pak ještě v noci vydá do kouzelné země za zrcadlem pro živou vodu, která by vzkřísila utopenou Lízu.

ZeměČeskoslovensko, Německo
Rok1978
Délka80 min
Věková skupina8
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Ota Koval
Scénář Ota Hofman
Kamera Andrej Barla
Hudba Luboš Sluka
Kontakt Národní filmový archiv

Biografie

Ota Koval (1931–1991) Režisér a scenárista. Natáčel především filmy určené dětem. Ve své době patřil k inovátorům práce s dětskými herci. Debutoval komedií Lucie a zázraky (1970), z další tvorby např. My tři a pes z Pětipes (1971), Jakub (1976), Kočičí princ (1978) či Uf – oni jsou tady (1988).

Fantazy, Dětství, Akce a dobrodružství, Nadpřirozeno

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.