30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumentární film

Výhra a pád (2016) 14

Německo | 2016 | 82 min.

Dívky Janny, Lisa, Debby a Michelle mají v době, kdy odcházejí z domu, dvanáct let. Jejich cílem je internátní škola východoněmecké tradice – Elitní škola sportu ve Frankfurtu nad Odrou. Vyrůstají v přísném režimu výcvikových programů, váhových tříd a tlaku na výkon. Jako zápasnice sní všechny o titulu ze šampionátu. Mimo kolbiště však svádějí každá svůj vlastní souboj – Janny hledá své postavení v rámci skupiny, Debby bojuje s vlastními očekáváními, Lise se stýská po domově a Michelle bojuje s váhou. Dokument se snaží ukázat, že tyto dívky mají své místo v životě i mimo soutěžní pořadí.

ZeměNěmecko
Rok2016
Délka82 min
Věková skupina14
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, české
Režie Anna Koch
Scénář Anna Koch, Julia Lemke
Kamera Julia Lemke
Hudba Kurt Koch, Jana Irmert
Střih Martin Reimers, Henrike Dosk
Kontakt Anna Wendt

Biografie

Anna Kochová (1982) Německá dokumentaristka. Filmovou režii studovala v Berlíně na Německé filmové a TV akademii (dffb). Realizovala krátké snímky Fata Morgana (2008) a Sestry (Schwestern, 2011). V celovečerní stopáži se uvedla filmem Zvítězit pádem (Schultersieg, 2016), kterým absolvovala na dffb. Působí v tagesschau.de a Rowohlt Verlag.

Mládí, Sport, Dokument, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.