30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Evropské web seriály pro teenagery

Rozbuška (2023) 16

Finsko | 2023 | 80 min.

Šestnáctiletá Meri nesnáší školu a všechny šikanující spolužáky tak, že by tam nejraději hodila bombu. A jednoho dnes se to rozhodne i udělat. Setkání se satanistkou Janitou a nerdem Kristianem ji v tom jen utvrdí a nesourodá trojice začne spřádat ničivé plány. Ani jeden z nich ale nečeká, že kamarádství promění touhu vyhazovat lidi do vzduchu na touhu mít je rád. Třaskavá finská seriálová novinka o přátelství jako nejúčinnější rozbušce dospívání. Promítáme tyto díly: Vlastní chyba, délka: 21 minut Sub hledá Dom, délka: 25 minut Hlavní den, délka: 22 minut VSTUP ZDARMA

ZeměFinsko
Rok2023
Délka80 min
Věková skupina16
JazykFinština
TitulkyČeské
Režie Petra Lumioksa
Scénář Pilke Salo, Janne J. Vanhanen, Milla X Tuokkola
Kamera Samuli Ahonen
Střih Julius Greis
Kontakt Tekele Productions Oy

Biografie

Režisérka z Finska. Studovala režii na Aaltově univerzitě a na LAB institutu designu a umění v Lahti. Její tvorba zahrnuje krátké hrané i dokumentární snímky, videoklipy, reklamy a TV seriály jako např. Chyť býka za rohy (Häräntappoase, 2021), Houpačka (Swang, 2022) či Rozbuška (Räjähdysherkkä, 2023).

Vzlety a pády dospívání, Skandinávská rapsodie

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.