30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních evropských dokumentů pro mladé publikum

Vždycky jsem to byl já (2023) 15

Dánsko | 2023 | 72 min.

Max a Bastian jsou dánští teenageři. Max se narodil jako dívka, ale cítí se jako transgender chlapec. A Bastian, narozený jako chlapec, se cítí spíše jako dívka. Oba stojí před volbou, zda začít, či nezačít s vysazováním hormonů a zastavit tak svou pubertu. Ale můžete si věřit, když se v pubertě všechno neustále mění? Bude tak zásadní rozhodnutí správné? Oba jsou obklopeni přáteli a milující rodinou, kteří dělají vše, co je v jejich silách, aby je pochopili a pomohli jim s jakýmkoliv rozhodnutím. Empatický a aktuální dokument o dvou mladých lidech, kteří se necítí být těmi, kterými se narodili, a o důležitosti chápající rodiny při rozhodování, jež změní zbytek vašeho života.

ZeměDánsko
Rok2023
Délka72 min
Věková skupina15
JazykDánština
TitulkyAnglické, České
Režie Julie Bezerra Madsen
Kamera Julie Bezerra Madsen
Hudba Morten Thorhauge
Střih Mark Vesterlund
Kontakt DR Sales

Biografie

Dánská režisérka narozená v Brazílii. Dokumentaristiku absolvovala na Dánské filmové škole snímkem Chlapec (Boy, 2013). Podílela se na řadě TV doku-seriálů a působila jako novinářka v TV-Glad. Natočila dokumenty Vše, co zůstává k vidění (Mod de blindes verden, 2022) a Vždycky jsem to byl já (It's Always Been Me 2023).

Zaostřeno na dokumenty, Queer

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.