30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro mládež od 15 let

Delegace (2023) 15

Polsko, Izrael, Německo | 2023 | 99 min.

Izraelští středoškoláci Frisch, Nitzan a Ido se spolu se spolužáky, učiteli a Frischovým dědečkem Josefem vydávají do Polska navštívit místa připomínající holocaust. Trio, které vždy drželo pohromadě, začíná dostávat trhliny. Nitzan je zamilovaná do Ida, ten však momentálně chodí s jinou dívkou, a Frisch k Nitzan začíná pociťovat něco víc než přátelství. Navíc je třídním outsiderem, což je vždy těžké – zvláště na střední. Když navštěvují tábory, kde umíraly miliony lidí, poslouchají Josefovy příběhy a v autobuse sledují muzikál Šumař na střeše, jejich životy se mění. Není to však tragická minulost jejich národa, která přináší změnu; jde hlavně o cestu samotnou. Teenageři jsou mimo školu, mimo zemi a mimo řád. Uvědomují si jasněji, kdo jsou a co je pro ně důležité. Citlivý snímek, který otevírá téma lásky, identity a přátelství na pozadí kulturních tradic a tragické historie, měl premiéru na letošním Berlinale.

ZeměPolsko, Izrael, Německo
Rok2023
Délka99 min
Věková skupina15
JazykAngličtina, Hebrejština, Polšt
TitulkyAnglické, České
Režie Asaf Saban
Scénář Asaf Saban
Kamera Bogumił Godfrejów
Hudba Avi Mizrahi
Střih Michal Oppenheim
Kontakt New Europe Film Sales

Biografie

Scenárista a režisér z Izraele. Absolvoval Beit-Berl College. Spolupracuje s řadou izraelských umělců na audiovizuálních projektech mezinárodně prezentovaných v galeriích i muzeích. Kromě několika krátkých snímků režíroval celovečerní autorská dramata Outdoors (Bayit Bagalil, 2017) a Delegace (Ha’Mishlahat, 2023).

Vzlety a pády dospívání, Dramaturgové doporučují, Nádech historie

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.