30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro mládež od 15 let

Forever (2023) 14

Švédsko | 2023 | 103 min.

Čtrnáctileté holky Mila a Kia jsou odnepaměti nejlepší kamarádky, a navíc spoluhráčky v dívčím fotbalovém klubu. Když družstvo začne trénovat nová náročná trenérka, jejich společné cíle se začínají vzdalovat. Mila, která žije jen s mámou, sní o tom, že se stane profesionální fotbalistkou a zahraje si na Gothia Cupu, největším světovém mládežnickém fotbalovém poháru. Kia obklopena finančně zajištěnou a harmonickou rodinou si naopak začíná uvědomovat, že jsou na světě i jiné věci než sport. Obstojí jejich přátelství, nebo padne za oběť osobnímu úspěchu? Skvělý fotbalový film o identitě, přátelství, lásce, odvaze a obětech, které musíte udělat, abyste mohli jít za svými sny. Hřejivý snímek, se kterým se může ztotožnit každý dospívající bez ohledu na to, zda je fanouškem fotbalu, přináší trvalé hodnoty i zábavnou podívanou. Film uvádíme v mezinárodní premiéře.

ZeměŠvédsko
Rok2023
Délka103 min
Věková skupina14
JazykŠvédština
TitulkyAnglické, České
Režie Anders Hazelius
Scénář Jessika Jankert
Kamera Erik Persson
Střih Ola Bäccman
Kontakt Swedish Film Institute

Biografie

Švédský scenárista a režisér. Studoval na Academii Valand, filmové škole v Götheborgu. Jeho filmografie zahrnuje Krátký snímek Poprvé (Första gången, 2013), teen seriál Hashtag (2016), TV policejní seriál Tenká modrá linie (Tunna blå linjen, 2021) nebo celovečerní mysteriózní drama Do mlhy (In i Dimman, 2018).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.