30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro děti do 10 let

Titina, psí polárnice (2022) 10

Norsko | 2022 | 90 min.

Příběh jednoho z největších lidských dobrodružství – dobytí severního pólu v roce 1926 – viděný očima nedobrovolného polárníka, malého teriéra Titiny. Roztomilý čtyřnohý tulák, na kterého narazil na římské ulici, okouzlil italského konstruktéra a vzduchoplavce Umberta Nobileho natolik, že si ho vzal domů. A protože to byla slečna, dal jí jméno Titina. Titinu ovšem nečekal jen teplý pelíšek a pravidelné misky s jídlem. Jejího nového pána totiž oslovil slavný norský objevitel Roald Amundsen a objednal si u něj vzducholoď, na níž hodlal dobýt severní pól. U toho Titina samozřejmě nemohla chybět. Společně s ní sledujeme cestu italské posádky a norských polárníků za posledním neobjeveným místem na Zemi. Tento výjimečný počin v žánru animovaného filmu přináší do kin rodinnou zábavu plnou dobrodružství, vzrušujících okamžiků i edukativních prvků.

ZeměNorsko
Rok2022
Délka90 min
Věková skupina10
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Kajsa Næssová
Scénář Kajsa Næssová, Per Schreiner
Kamera Cecilie Semecová
Hudba Kåre Vestrheim
Kontakt Asociace českých filmových klubů

Biografie

Norská režisérka a animátorka. Vystudovala Volda University College. Natočila řadu videoklipů, reklam a krátkých oceňovaných snímků, např. Stavební dělníci (Bygningsarbeidere, 2008) či Je to na tobě (Du velger selv, 2013). V celovečerním formátu debutuje rodinným snímkem Titina, psí polárnice (Titina, 2022).

Skandinávská rapsodie, Dobrodružství nade vše, Někdo to rád animované, Zvířecí přátelé, Nádech historie, Podle skutečné události

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.