30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Světové panorama dětského filmu

Kde je lama, tam je drama (2023) 11

Německo | 2023 | 89 min.

Předlohou příběhu byla celosvětově nejprodávanější stejnojmenná série autorky Alice Pantermüller. Lotta a její nejlepší kamarádka Cheyenne se těší na svůj první školní výlet. Ale jen do chvíle, než zjistí, kdo všechno jede – malá Cheyennina sestra Chanell, Lottin otec coby dozor a taky jejich nový francouzský spolužák Rémi, který je do Lotty blázen! Výlet je jedna velká hrůza, neboť na něm není nouze o strašné zážitky díky strašidelnému hostelu, zmizelé Channell či staré legendě o poltergeistovi. Na scénu ale přichází Lottin gang zvaný „Divocí králíčci“, na který je vždy spolehnutí!

ZeměNěmecko
Rok2023
Délka89 min
Věková skupina11
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, Simultánní překlad d
Režie Martina Plura
Scénář Bettina Börgerding
Kamera Monika Plura
Hudba Helmut Zerlett, Markus Aust
Střih Wiebke Henrich, BFS
Kontakt Patra Spanou Film

Biografie

Německá režisérka. Studovala na Akademii mediálních umění v Kolíně nad Rýnem, na filmové škole na Kubě a na Hamburské mediální škole. Její filmová tvorba zahrnuje celovečerní komedii Příměstský rocker (Vorstadtrocker, 2015), western Jedna odpoledne (Dreizehnuhrmittags, 2018) či TV seriály a dětský film.

Vzlety a pády dospívání, Dobrodružství nade vše, Studentské filmy

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.