30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro děti do 10 let

Dancing Queen (2023) 10

Norsko | 2023 | 90 min.

Svět dvanáctileté Miny, smolařky s mírnou nadváhou a silnými brýlemi, se obrátí vzhůru nohama, když do její školy nastoupí mladý hip-hopový tanečník Edwin alias ED WIN a ona se do něj bláznivě zamiluje. Když Edwin uspořádá konkurz pro novou taneční skupinu, Mina se bezhlavě přihlásí, protože je zaslepena láskou. Nějak si ale neuvědomí jednu zásadní věc: neumí tančit! Plná pochybností o sobě samé, avšak s podporou své temperamentní a moudré babičky a díky síle vlastního neutuchajícího nadšení se Mina vrhá do cvičení a zkoušení, jen proto, aby se mohla dostat do skupiny. Odváží se nakonec vykročit do neznáma a zůstane věrná sama sobě? Klasický, ale přesto originální příběh o dospívání, plný humoru a překvapivých zvratů, potěší nejen děti, ale i jejich rodiče. Pozitivně laděný snímek o důležitosti přátelství a odvaze nevzdávat se svých snů měl premiéru na letošním Berlinale.

ZeměNorsko
Rok2023
Délka90 min
Věková skupina10
JazykNorština
TitulkyAnglické, Simultánní překlad d
Režie Aurora Gossé
Scénář Silje Holtet
Kamera Åsmund Hasli
Střih Helge Billing
Kontakt LevelK

Biografie

Norská režisérka. Absolvovala Norskou filmovou školu krátkým snímkem Co vidíme ve tmě (Vi som ser i mørket, 2014). Režírovala celovečerní rodinné snímky Kašpar a Emma v divadle (Karsten og Petra lager teater, 2017) či Kašpar a Emma v honbě za pokladem (Karsten og Petra på skattejakt, 2018), řadu TV seriálů i videoklipů.

Vzlety a pády dospívání, Láska nebeská, Skandinávská rapsodie

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.