30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro děti do 10 let

Dobrodružství v zemi Indiánů (2023) 8

Kanada | 2023 | 89 min.

V roce 1940 se malý Jules s rodinou přestěhuje na kanadský venkov. Záhy chlapec zjišťuje, že si se svým strýcem, místním starostou, nebude rozumět. Ten jej totiž odklidí do podkrovního pokoje, ve kterém se ale Jules zabydlí ke své spokojenosti. Objeví zde zaprášenou knihu o severoamerických Indiánech, kterou poté skoro nepustí z rukou a díky níž objeví zcela nový svět. Poté, co ho ze školy kvůli strachu z jeho vzácné kožní nemoci vykážou, je jeho jediným přítelem pes Sparky. Ten jej jednou zavede do místního lesa, kde Jules potká indiánskou dívku Ashu, nápadně připomínající tu z nedávno objevené knihy. Chlapci, který byl doposud izolován od okolního světa, se naskytne příležitost podniknout dobrodružnou cestu kanadskou divočinou za Ashiiným kmenem Mesquakiů a lékem na jeho nemoc. Snímek je nejen malebným příběhem o odvaze, fantazii a neobvyklém přátelství, ale i exkurze do života původních obyvatel Kanady.

ZeměKanada
Rok2023
Délka89 min
Věková skupina8
JazykAngličtina, Francouzština
TitulkyAnglické, Simultánní překlad d
Režie Sophie Farkas Bolla
Scénář Sophie Farkas Bolla, Sarah Lalonde
Kamera Simran Dewan
Střih Anouk Deschênes, Mathieu Bouchard-Malo
Kontakt LevelK

Biografie

Režisérka a střihačka z Kanady. Absolvovala filmovou produkci na Concordia University. Realizovala krátké snímky Kroniky jiných (Les chroniques de l’autre, 2019) či Za časů příšer (When Monsters Were Real, 2015). Debutuje autorským rodinným dramatem Dobrodružství v zemi Indiánů (Jules au pays d’Asha, 2023).

Dobrodružství nade vše, Matka příroda, Kanada válí, Nádech historie

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.