30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních evropských dokumentů pro mladé publikum

Jedna z milionu (2022) 12

Německo | 2022 | 84 min.

Mnoho mladých lidí sní o tom, že se stane influencerem. Talentovaná německá režisérka ve svém dokumentárním filmu představuje nadějnou americkou gymnastku a světoznámou youtuberku Whitney Bjerken a Yaru, dívku z Německa, která je jednou z jejích fanynek. Je Whitney v soukromí stejně silná a pozitivní jako dívka z videí, kterými chce inspirovat milion dalších mladých lidí po celém světě, aby šli za svými cíli a věřili v sebe? A co má Yara z toho, že stojí ve stínu Whitney a spravuje vlastní stránku fanoušků Whitney? Co dělá Whitney jednu z milionu? A co dělá Yaru jednu z milionu? Dokument sleduje dvě teenagerky na různých kontinentech, které jsou propojeny prostřednictvím obrazovek. Ukazuje každodenní život zdánlivě odlišných dívek, které bojují za vlastní cestu a čelí výzvám úspěchu, osamělosti i první lásky.

ZeměNěmecko
Rok2022
Délka84 min
Věková skupina12
JazykAngličtina, Němčina
TitulkyAnglické, České
Režie Joya Thome
Scénář Lydia Richter, Joya Thome, Philipp Wunderlich
Kamera Lydia Richter
Hudba Hundreds - Philipp Milner
Střih Jamin Benazzouz
Kontakt Syndicado Film Sales

Biografie

Německá scenáristka, režisérka a herečka. Studovala vzdělávací vědy na univerzitách v Berlíně a New Yorku. Debutovala rodinným snímkem Královna Niendorfu (Königin von Niendorf, 2017), později režírovala film Lauřina hvězdička (Lauras Stern, 2021) a následně celovečerní dokument Jedna z milionu (One in a Million, 2022).

Zaostřeno na dokumenty, Ze světa sportu

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.