30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Česká filmová a televizní tvorba

O zakletém králi a odvážném Martinovi (2018) 6

Česká republika, Slovensko | 2018 | 81 min.

Král je těžce nemocný a jeho jediná dcera, princezna Michaela, se vydává hledat začarovanou zemi krále Svaroga, aby našla jeho uzdravující zázračnou korunu. Cestou se zastaví v jedné vesnici – potřebuje okovat koně a nabrousit meč. Kovář Martin se princezně na první pohled zalíbí. A když pochopí, že je slepý, o to větší obdiv k němu pocítí. Po pár dnech se ve vsi objeví kůň bez jezdce. Martinovi dojde, že princezně se něco zlého přihodilo, a vypraví se ji hledat. Přestože nevidí, umí si poradit se všemi překážkami, které mu mají zabránit dorazit až do Svarogova království…

ZeměČeská republika, Slovensko
Rok2018
Délka81 min
Věková skupina6
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Peter Bebjak
Scénář Tomáš Dušička
Kamera Martin Rau
Hudba Juraj Dobrakov
Střih Marek Kráľovský
Kontakt RTVS Rozhlas a televízia Slovenska

Biografie

Scenárista a režisér ze Slovenska. Absolvoval VŠMU v Bratislavě. Věnuje se především seriálové TV tvorbě, točil i krátké taneční filmy. Debutoval celovečerní romancí Meruňkový ostrov (Marhuľový ostrov, 2011), dále režíroval snímky Zlo (2012), Čistič (2015), Čára (2017) či Trhlina (2019).

Láska, Záhada

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.