30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro mládež

Psychobitch (2018) 15

Norsko | 2018 | 111 min.

Frida se, dle vlastních slov, chtěla stát outsiderem třídy. Všechny děti ve škole se shodují na jednom – Frida je fakt jiná. Marius je její vrstevník a pro úspěch dělá vše, co může. Když mají ti dva trávit čas po škole společným učením, Marius se neubrání touze ukázat všem, jak je úžasný. Frida se však nemíní nechat premiantem třídy poučovat. Jejich společné doučování se tak stane katalyzátorem vzájemného, už tak turbulentního vztahu. Hádky s Fridou jsou však pro Mariuse něčím nepoznaným – vzrušením i výzvou.

ZeměNorsko
Rok2018
Délka111 min
Věková skupina15
JazykNorština
TitulkyAnglické, české
Režie Martin Lund
Scénář Martin Lund
Kamera Adam Wallensten
Hudba Christian Schaaning & Johan Pram
Kontakt Indie Sales

Biografie

Norský scenárista a režisér. Absolvoval program režie na Norské filmové škole v Lillehammeru. Již během studií režíroval krátké snímky, zaměřuje se i na reklamu. Jeho celovečerní hraný debut Twigson utahuje uzel (Knerten gifter seg, 2010) patřil k trhákům v historii norského filmu, dále realizoval drama Henrik (Mer eller mindre mann, 2012) či TV seriály Hry (Kampen, 2013–14) nebo Zápas (Match, 2018).

Přátelství, Dospívání, Různorodost, Láska, Škola

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.