30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Objevuj & poznávej: Země

Ojmjakon: Příběh nejstudenějšího obydleného místa a beseda s Dominikem Barim (2018) 12

Slovensko | 2018 | 28 min.

Výprava do nejstudenější trvale obydlené oblasti na světě. Rusko: Ojmjakon, kde lidé žijí v pro nás nepředstavitelných podmínkách. Místo se označuje za „pól chladu“. Vesnice čítá přibližně 700 obyvatel. V zimě tu teplota klesá až na –72°C. Funguje tu základní škola, kterou navštěvuje asi 130 dětí. Žáci prvního stupně nemusí jít do školy, pokud je méně než –52°C; žáci druhého stupně pokud méně než –56°C. Země je permanentně zmrzlá. Vesnice se nachází uprostřed lesa, který je rozlohou větší než Německo, Francie a Velká Británie dohromady…

ZeměSlovensko
Rok2018
Délka28 min
Věková skupina12
JazykAngličtina
TitulkySlovenština
Režie Dominik Bari
Scénář Dominik Bari
Kamera Felipe Paiva, Dominik Bari
Střih Dominik Bari
Kontakt Dominik Bari

Biografie

Filmový tvůrce ze Slovenska. Audiovizuální tvorbě se věnuje od dětství. Kameru a střih absolvoval na filmové škole v Paříži. V současnosti studuje na britské Národní filmové a TV škole v Beaconsfieldu se zaměřením na vizuální filmové efekty. Pracoval pro řadu mezinárodních produkcí a reklamních agentur.

Dokument, Životní prostředí, Příroda, Různorodost, Exotika, Přednášky, Cestování, Původní obyvatelé, Přednášky

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.