30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumentární film

Revoluční koníček (2017) 12

Finsko | 2017 | 90 min.

Atletka Mariam přezdívaná Aisku již posbírala nějaké ceny. Svému sportu toho hodně obětuje, závodí na nejvyšší úrovni a je srozuměná i s tím, že se jí ostatní mohou posmívat. Její sport se totiž nazývá hobbyhorsing, nebo-li jízda na dřevěném koni. Aisku je však také trenérkou. Jedna z jejích svěřenek se ve filmu svěřuje, že jí její neobvyklý koníček pomáhá překonávat těžké životní situace. Film je ukázkou toho, že pro mnoho mladých žen a dívek není hobbyhorsing dětskou zábavou, ale způsobem, jak dobít baterky, získat uznání a zažít pocit, že někam patří.

ZeměFinsko
Rok2017
Délka90 min
Věková skupina12
JazykFinština
TitulkyAnglické, České
Režie Selma Vilhunen
Scénář Okku Nuutilainen, Selma Vilhunen
Kamera Sari Aaltonen, Selma Vilhunen
Hudba Henrik Oja
Střih Okku Nuutilainen
Kontakt Tuffi Films

Biografie

Selma Vihunen (1976) Norská scenáristka a režisérka. Absolvovala univerzitu aplikovaných věd v Turku. Natočila řadu dokumentů, např. Pony Girls (Ponitytöt, 2008) či Píseň (Laulu, 2014), i hraných děl, např. Musím se o všechno postarat? (Pitääkö mun kaikki hoitaa?, 2012) nebo Pod ochrannými křídly (Tyttö nimeltä Varpu, 2016).

Dokument, Sport, Dospívání, Týmová práce

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.