30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro mládež od 15 let

Big Boys (2022) 15

USA | 2022 | 90 min.

Čtrnáctiletý Jamie se připravuje na výlet se svým starším bratrem Lukem a oblíbenou sestřenicí Allie. Jaké ho však čeká překvapení, když se dozvídá o nečekané přítomnosti Alliina přítele Dana. Přes prvotní obavy se z narušitele rodinné akce díky jeho smyslu pro humor, sdíleným zájmům a sebevědomí stane Jamieho objekt zájmu. Navíc zde Dan vystupuje v roli Jamieho zastánce vůči Lukovi, který si svého bratra dobírá kvůli nedostatku mužnosti a zkušeností v sexuálním životě. To jeho okouzlení ještě posílí a Jamie dělá vše proto, aby se Danovi přiblížil, zároveň ale musí skrývat své opravdové city. Režisér se rozhodl převést na plátno svůj vlastní queer příběh o dospívání s důrazem na dnešní pojem maskulinity a pozitivního přijetí vlastní fyzické i duševní identity. Malý film s velkým srdcem vyniká výtečným scénářem a hereckým výkonem hlavního představitele Isaaca Krasnera. Měl světovou premiéru na BFI Flare v Londýně.

ZeměUSA
Rok2022
Délka90 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Corey Sherman
Scénář Corey Sherman
Kamera Gus Bendinelli
Střih Erik Vogt-Nilsen, Corey Sherman
Kontakt The Film Collaborative

Biografie

Scenárista a režisér z USA. Studoval na Lehman College a University of Southern California. Jeho filmová tvorba zahrnuje krátké snímky Bídáček (The Miserabilist, 2018), Šmírák (The Peeping Tom, 2019) či Bratři Simové (The Brothers Sims, 2019). Debutoval celovečerním autorským filmem Velcí kluci (Big Boys, 2013).

Vzlety a pády dospívání, Pro dobrou náladu, Dramaturgové doporučují, Queer

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.