30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro děti do 10 let

Mimi (2023) 8

Slovensko | 2023 | 83 min.

Sedmileté Romy se ztratí milovaná andulka Mimi. Dívka je přesvědčená, že vše ještě není ztracené, a vydá se Mimo hledat do nedalekého lužního lesa. Vezme s sebou novou andulku, kterou jí maminka koupila, protože spolu s kamarádem Cypkem věří, že by její zpěv mohl Mimi přilákat. A právě tady se začíná rozehrávat magický příběh zdánlivě všedního dobrodružství, při kterém Romy najde mnoho nových kamarádů, přežije chvíle napětí, vyzkouší si, co všechno sama dokáže, a naučí se, že přírodě neporučíš. Děj se odehrává v potenciálně nebezpečném prostředí, žádné velké drama se v něm však nestane. Každé setkání, byť vypadá strašidelně, dopadne dobře. Pozitivně laděný snímek se silným enviromentálním poselstvím a jedinečnou atmosférou měl premiéru na letošním Berlinale, kde získal hlavní cenu v kategorii Generation Kplus. Snímek je výjimečný i v kontextu slovenské kinematografie, která se dětskému žánru věnuje jen velmi zřídka.

ZeměSlovensko
Rok2023
Délka83 min
Věková skupina8
JazykSlovenština
TitulkyAnglické, Simultánní překlad d
Režie Mira Fornay
Scénář Mira Fornay
Kamera Simona Weisslechner
Hudba Michal Kindernay
Kontakt Mirafox

Biografie

Slovenská scenáristka a režisérka. Absolvovala FAMU a Filmovou a TV školu v britském Beaconsfieldu. Úspěšně debutovala celovečerním dramatem Lištičky (Líštičky, 2009), který následovaly snímky Můj pes Killer (Môj pes Killer, 2013), Žáby bez jazyka (Žaby bez jazyka, 2020) a Mimi (2023).

Dobrodružství nade vše, Matka příroda, Zvířecí přátelé

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.