30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Drak Tabaluga (2018) 6

Kanada, Německo | 2018 | 90 min.

Mladý drak Tabaluga žije v Grónsku u svého pěstouna, krkavce Kolka. Neumí však ani chrlit oheň, protože je posledním svého druhu a nemá ho to kdo naučit. Jeho jediným přítelem je beruška jménem Bully. Na Islandu, kam je vyláká zlý lord Arktos, se setkávají s krásnou ledovou princeznou Lilli. Pro Tabalugu je to láska na první pohled. Arktos se chce zbavit i posledního draka, aby mohl nechat Grónsko pokrýt ledem. Jenže netuší, že Lilli se do mladého draka zamilovala. Podaří se trojici spoleně porazit Arktose a jeho armádu ledních medvědů?

ZeměKanada, Německo
Rok2018
Délka90 min
Věková skupina6
JazykAngličtina
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Sven Unterwaldt
Scénář Gerrit Hermans, MArco Petry, Hortense Ullrich, Toby Genkel
Kamera Sven Unterwaldt
Hudba Peter Hinderthuer
Kontakt Global Screen GmbH

Biografie

Scenárista a režisér z Německa. Dlouhodobě pracoval pro TV, kde pak také realizoval několik seriálů a snímků. Jeho filmové tvorby jmenujme např. komediální díla Sedm trpaslíků 1, 2 (7 Zwerge, 2004, 2006), U-900 (2008) nebo Pomoc, zmenšil jsem učitelku (Hilfe, ich hab meine Lehrerin geschrumpft, 2015).

Přátelství, Zvířata, Dobrodružství, Týmová práce, Animace

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.