30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných evropských debutů

Metal Heart (2018) 15

Irsko | 2018 | 88 min.

Dvojčata Emma a Chantal jsou každá jako z jiného světa. Nejistá Emma je naštvaná na svět a neví, kam se v životě vydat. Sní o tom, že s nejlepším kamarádem Garym, který ji tajně miluje, založí kapelu (73% metalovou a 2% jazzovou fúzí). Chantal je naopak krásná, sebevědomí ji nechybí a také ví přesně, kam v životě směřuje. Jejich vzájemná rivalita vybublá na povrch ve chvíli, kdy rodiče odjedou a sestry zůstávají samy. Otevře se tak prostor, ve kterém vzájemně testují své osobnosti a soutěží o náklonnost jednoho chlapce.

ZeměIrsko
Rok2018
Délka88 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Hugh O'Conor
Scénář Paul Murray
Kamera Eoin McLoughlin
Hudba John McPhillips
Střih Julian Ulrichs
Kontakt Bankside Films

Biografie

Herec a režisér původem z Irska. V Dublinu vystudoval Trinity College. Ztvárnil desítky rolí v seriálech, TV a filmu, např. Moje levá noha (My Left Foot, 1989) nebo Čokoláda (Chocolat, 2000). Jako režisér realizoval krátké snímky Vinen láskou (Guilty of Love, 2001) či Manšestr (Corduroy, 2006), v celovečerním formátu debutuje romantickou komedii Železné srdce (Metal Heart, 2018).

Náctiletí, Rodina, Přátelství, Láska, Hudba, Hudba

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.