30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž celovečerních filmů pro děti do 10 let

Děti Nagana (2023) 8

Česká republika | 2023 | 98 min.

Píše se rok 1998, v japonském Naganu Češi vyhrávají olympijský hokejový turnaj a propuká davové šílenství. Všechny malé děti chtějí být jako Jarda Jágr nebo Dominik Hašek. Mezi nimi je i Dom, jedenáctiletý snílek, který se upíná ke svému novému idolu. Moc by chtěl hrát hokej, ale jeho rodiče na to nemají peníze a pochybují o jeho schopnostech. Na radu dědečka si proto Dom s kamarádem Honzou vybuduje hokejbalový tým. Pojmenují ho Šavle podle Haškova domovského klubu v Buffalu. Tým složený z nesourodých, podceňovaných dětí začíná pracovat na velké výzvě – porazit tým Rudých křídel z vedlejší vesnice a vybojovat si respekt. Po úvodním debaklu Šavle přebírá svérázný trenér Karel, bývalý extraligový hokejista, a vše postupně směřuje k odvetě. Příběh o přátelství, sportu, hrdosti, euforii a outsiderech je poctou úspěchům českých hokejistů. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat.

ZeměČeská republika
Rok2023
Délka98 min
Věková skupina8
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Dan Pánek
Scénář Dan Pánek
Kamera David Ployhar
Hudba Jiří Hájek
Střih Vasilis Skalenakis
Kontakt Visual Riders

Biografie

Český scenárista, producent, filmový a divadelní režisér. Během středoškolských studií se zabýval amatérskými filmy, které posouval až k profesionální úrovni. Debutoval celovečerním thrillerem Taxi 121 (2016). Dále natočil drama Show (2022), rodinný snímek Děti Nagana (2023) či internetovou sérii Za oponou (2019).

Pro dobrou náladu, Z českých luhů a hájů, Ze světa sportu, Filmy s audiokomentářem

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.