30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných evropských debutů

Meteority (2018) 15

Francie | 2018 | 85 min.

Šestnáctiletá Nina tráví letní prázdniny s kamarádkou ve skomírajícím zábavním parku na francouzském venkově. Svou budoucnost však vidí v jiných barvách. Chvíle, kdy uvidí padat meteorit, je pro ni znamením, že se má její život navždy změnit. Seznámení s kamarádčiným bratrem Moradem roztočí kolotoč jejích nadějí, snů a pádů. Příběh, zpracovaný pomocí vinětací, nabízí empatický portrét světa, ve kterém se identity mění oproti nepohyblivé krajině. Snímek nabízí něco nového – upřímnou a dojemnou studii s příměsí fantaskního světa z doby dinosaurů. Někdy ty nejlepší příběhy jsou tady a teď, ovšem trocha fantazie nikdy nezaškodí.

ZeměFrancie
Rok2018
Délka85 min
Věková skupina15
JazykFrancouzština
TitulkyAnglické, české
Režie Romain Laguna
Scénář Romain Laguna & Salvatore Lista
Kamera Aurélien Marra
Hudba Gaël Eleon
Kontakt Indie Sales

Biografie

Scenárista a režisér z Francie. Vystudoval produkci na filmové škole La Fémis v Paříži. Jeho režijní tvorba zahrnuje několik krátkých snímků, např. Tři na Marianne (À trois sur Marianne, 2012), Nashledanou melancholie (Bye bye melancolie, 2014) či J’mange froid (2015). Debutuje celovečerním dramatem Meteority (Les météorites, 2018).

Přátelství, Dospívání, Fantazy, Záhada

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.